Program

Svensk fikakultur

Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
söndag 20 oktober 14:00 – 15:30

Följ med på en visning om den svenska fikakulturen!

Vi besöker några olika historiska miljöer; Västra Vrams prästgård (1750-tal), Thomanderska huset (1830-tal) och Arbetarbostaden (1930-tal) och pratar om hur man har fikat genom historien. Vi berättar om både kaffedrickande och kakätande. Guide är Jessica Ljung. Visningen varar i 30-40 minuter.

Visningen avslutas i Kulturens café, där man mot uppvisande av en fikabiljett får en kopp kaffe/te samt en bulle och en kaka. Fikat sker på egen hand utan guide.

Målgrupp: vuxna.

Förköp biljett

Biljettpriser: 250 kr för vuxna, 200 kr för pensionärer och studenter, 175 kr för Kulturens medlemmar. Entré till museet ingår i biljettpriset. 10 platser/visningstillfälle.

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till programstart. Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort/studentkort och ID-kort i entrén om du väljer en rabatterad vuxenbiljett. Kulturarvskortet gäller inte för förköp till evenemang.

Observera att ångerrätten inte gäller för biljett till evenemang. Det innebär att vi inte har möjlighet att göra en återbetalning om du ångrar ditt köp eller inte har möjlighet att gå på evenemanget.