Program

Hur beter vi oss i offentliga miljöer?

Snytning. Fotograf: Per Bagge.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 10 april 18:00 – 19:00

Välkommen på föredrag med fri entré från kl 17.45! Nordenstedtska seminariet är en föreläsningsserie finansierad av Nordenstedtska Stiftelsen.

Kvällens föredrag undersöker hur vi agerar i offentliga miljöer, med fokus på frågor om vem som tar mest plats och hur hänsyn visar sig i vardagen. Genom att kontrastera historiska exempel med dagens stadsliv analyseras hur social interaktion och användningen av offentliga rum har utvecklats över tid.

Peter K. Andersson, fil.dr. i historia, arbetar på Kulturen i Lund. Han är stadshistoriker med särskilt fokus på vardagsliv och social interaktion, och disputerade 2012 med en avhandling om gatulivet i det senviktorianska London.

Om Nordenstedtska seminariet:
Nordenstedtska seminariet arrangeras av Kulturen i Lund och är en serie fristående och vetenskapligt förankrade föreläsningar med koppling till Kulturens verksamhet och motto: den mänskliga kulturens former i forntid och framtid. Föreläsarna utgörs av disputerad personal/doktorander på Kulturen samt av inbjudna forskare och experter. Varje föreläsning är 60 minuter lång, inklusive cirka 10–15 minuters frågestund. Föreläsningarna är öppna för allmänheten, kostnadsfria och kräver ingen anmälan. Vi håller till i Auditoriet, Kulturens stora föreläsningssal, och det brukar komma 50–150 åhörare. Kom därför gärna 15 minuter före start för bästa möjlighet till plats.

Läs mer om Nordenstedtska seminariet!